Mors smørhorn (32 - 40 stk)

1 kg hvetemel
300 g smør / margarin
7,5 dl melk
2 ts salt
2 ts sukker
1 pk gjær, blå type

Stekes ved 215 gr C, midt i ovnen
Steketid: 10 - 15 minutter

Smelt smør og ha i melken. Varm blandingen opp til gjærtemperatur (ca. 37 gr C). Lag gjærdeigen, og hev til dobbel størrelse (ca. 1 time).

Gjærdeig med fersk gjær:
Smuldre gjæren i eltemaskinen og hell over melk / smørblandingen. Tilsett salt, sukker og hvetemel. Ikke ta alt hvetemelet på en gang, det er nok mel når deigen slipper bollen men fremdeles er litt "seig". Elte deigen i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.

Gjærdeig med tørrgjær:
Bland salt, sukker, hvetemel og gjær. På samme måte som for fersk gjær er det viktig at ikke alt hvetemelet blandes inn. Lag en grop i det tørre og tilsett melk / smørblandingen. Spe på med tilstrekkelig hvetemel tilsvarende som ved bruk av fersk gjær. Elte deigjen i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.

- - - - - -
Del deigen i 4-5 leiver og kjevle dem til sirkler som er ca. 0,5-0,7 cm tykke. Hver sirkel deles i åtte "pizzastykker". Rull fra bred side og inn mot midten. Legg hornene på en bakepapirkledd plate. Hornets tupp skal ned på platen.

Etterhev i ca. 15-20 minutter, og smør hornene med en blanding av egg og melk. Dersom man har lyst på sesamfrø på toppen, strøs dette over etter at hornene er smurt.

Stek hornene til de er pent brune, følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke blir for mørke.